Warmtepompboiler

Een warmtepompboiler is eigenlijk het allerbeste als je warm tapwater nodig hebt. In verschillende volumes verkrijgbaar:

  • 100L - 2 persoons huishouden
  • 150L - huishouden met 1-2 kleine kinderen
  • 270-300L - huishouden met 2-3 volwassen kinderen)
  • en zelfs 500L of meer. 

Waarom warm water niet combineren met je CV warmtepomp?
Je CV warmtepomp hoeft 7 maanden per jaar 'niets' te doen. De verwarming staat uit, mits het huis voldoende geïsoleerd is, maar zou aan moeten gaan om het tapwater te verwarmen. Een warmtepomp warmt bij voorkeur niet verder op dan tot 40°C.
Natuurlijk kan een warmtepomp wel verwarmen tot 55°C, nodig als minimale temperatuur tegen Legionella bacteriën,  maar dat heeft niet de voorkeur, laat staan een goede efficiëntie.

Een warmtepompboiler is gebouwd om 55°C warm tapwater te maken. Gebruikt daarvoor weinig energie en heeft daarvoor alleen twee buizen, niet vlak naast elkaar, naar buiten nodig. Eén buis voor het aanzuigen van lucht waaraan warmte onttrokken kan worden en een tweede buis voor het afvoeren van koude lucht naar buiten.

De grootste slijtage van een warmtepomp is het 'aan en uit' schakelen. Op een warmtepompboiler stel je in dat hij, afhankelijk van de momenten van het gebruik van tapwater,  twee keer per dag verwarmd. Eén keer in de vroege ochtend en één keer aan het einde van de middag. Op die manier is er altijd voldoende warm water beschikbaar en wordt Legionella tegengegaan. 


Advies op maat? vrijblijvend en kosteloos